Windows XP 64-bit edition

Nové verze klienta BOINC, BoincView a dalšího software

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvek od Honza » sob lis 05, 2005 9:17 pm

Jeste k pameti: prave pisu z Win XP 64-bit a stale Windows vidi pouze 3.4GB RAM - stejne jako ukazuje BIOS :? :(
Takze uz asi ani nebudu zkouset Server 2003 Enterprice edition na 180 dni, protoze chybka asi bude u MB nebo CPU - nejsem schopen poradne posoudit.

Pomuze nekdo???

btw, tohle resi 5.10 verze ATI 64-bit driveru.
- Softimage 5: Running the application under the Windows XP Professional x64 Edition operating system no longer results in corruption being noticed when the desktop resolution is set to 3840x2400
- Solidworks 2006: Display corruption is no longer noticed when moving the mouse pointer over any portion of the application window when the desktop is set to 3840x2400
Zatim to vypada, ze to nebude muj problem - desktop vice jak 3200x1200 je zatim neprovozoval :lol:

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvek od Honza » sob lis 05, 2005 11:11 pm

OK, tak problem systemu to asi nebude.
Krome CPU-Z, ktere samosebou ukazuje HW 4 moduly po 1GB mi vsechno ukazuje pouze 3,407 MB.
Zkousel jsem 2 a 2 moduly samostane - memtest se po par minutach tvari OK; 3 moduly ukazuji podle ocekavani 3,148 a take zadny problem; 4. modul ale prida pouze 250MB a ukazuje zminenych 3,407 misto ocekavanych 4,192 MB - Windows XP i 64-bit se chovaji stejne. Predpokladam, ze Vista, 2k3 server ci Linux (64-bit) bude to same.
Zkousel jsem ruzne nastaveni v BIOSu, ale ani se to nehlo...posledni moznost je reset CMOS, ale ani od toho si moc neslibuji.

Chyba asi bude v desce (MSI-7025 nForce 3 250, revize:1) nebo procesoru AMD X2 3800+

Ma nekdo nejaky napad jak to rozbehat v plne sestave?

Uživatelský avatar
JVc
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 221
Registrován: ned črc 03, 2005 7:49 am
Bydliště: Adamov

Příspěvek od JVc » sob lis 05, 2005 11:24 pm

co posledni verze biosu
Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz
Obrázek

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvek od Honza » sob lis 05, 2005 11:32 pm

JVc píše:co posledni verze biosu
Mam verzi 1.9 - od doby, kdy jsem upgradoval z 3200+ na X2 3800+, verze 1.B resi jen nejake veci s kompatabilitou USB2 (scanner i flaska mi na USB2 chodi), ale muzu zkusit - trebas tam bude jeste neco jineho.
http://www.msi.com.tw/program/products/ ... hp?UID=649

Uživatelský avatar
Bony
Expert
Expert
Příspěvky: 462
Registrován: sob čer 11, 2005 6:42 pm
Bydliště: Neveklov_28let
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony » sob lis 05, 2005 11:35 pm

Mě něco podobného dělala deska....akorát jsme tam nedával 4GB, ale snažil jsem se tam nacpat dohromady 384MB (3X128) ale jak jsem zjistil později tak deska podporovala jenom 320MB, tak to z té poslední paměti vzalo jenom půlku....no a potom co jsem vyměnil desku tak to bylo OK...a jednou se mi také stalo že se 128MB tvářilo jako 64MB a bylo to tím že na tom modulu RAM bylo asi 12 čipů a to se nějak nezdálo desce (na té desce kde původně byl tak to šlapalo OK) a když jsem tam hodil modul jenom s 6 čipy tak to bylo OK...vím že popisuju už trošku historijní kousky (SDRAM) ale příčina by mohla být obdobná......možná :wink:

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvek od Honza » sob lis 05, 2005 11:43 pm

@ Bony - jo, o tomhle 'problemu' vim, ale obavam se, ze 1GB moduly se jako jednostranne nedelaji...

Miras
Expert
Expert
Příspěvky: 426
Registrován: čtv kvě 12, 2005 2:49 pm

Příspěvek od Miras » sob lis 05, 2005 11:46 pm

Honza píše:Ma nekdo nejaky napad jak to rozbehat v plne sestave?
Znáš to, když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo :D
Nebo ještě jedna hláška: Když selžou pokusy, podívej se do manuálu, ze kterýho bude teď citovat:
MSI píše:Due to the single chip resource deployment, the system density
will only be detected up to 3+GB (not full 4GB) when each DIMM
is installed with an 1GB memory module.
Je to stránka 2-9 nahoře...

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvek od Honza » ned lis 06, 2005 12:26 am

Kladivo ne, ale doslo na pean, resetovani CMOS, update BIOSu (ty mrchy tam resi vic nez napisou do changelogu) atp.
V BIOSu je ted i HW a SW memory hole reallocate ci jak se tomu nadava a postupnym nastavovanim jsem se na poterti v BIOSu vyhoupl na plnych 4,194MB.
Ted vo tom jeste presvedcit Windows...

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvek od Honza » ned lis 06, 2005 1:30 am

Tak myslim, ze uz je to jasne...jenom nevim, jak z toho ven.
ObrázekObrázek

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti