Windows XP 64-bit edition

Nové verze klienta BOINC, BoincView a dalšího software

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Pravidla fóra
Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » sob lis 05, 2005 9:17 pm

Jeste k pameti: prave pisu z Win XP 64-bit a stale Windows vidi pouze 3.4GB RAM - stejne jako ukazuje BIOS :? :(

Takze uz asi ani nebudu zkouset Server 2003 Enterprice edition na 180 dni, protoze chybka asi bude u MB nebo CPU - nejsem schopen poradne posoudit.



Pomuze nekdo???



btw, tohle resi 5.10 verze ATI 64-bit driveru.
[quote]- Softimage 5: Running the application under the Windows XP Professional x64 Edition operating system no longer results in corruption being noticed when the desktop resolution is set to 3840x2400

- Solidworks 2006: Display corruption is no longer noticed when moving the mouse pointer over any portion of the application window when the desktop is set to 3840x2400[/quote]
Zatim to vypada, ze to nebude muj problem - desktop vice jak 3200x1200 je zatim neprovozoval :lol:

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » sob lis 05, 2005 11:11 pm

OK, tak problem systemu to asi nebude.

Krome CPU-Z, ktere samosebou ukazuje HW 4 moduly po 1GB mi vsechno ukazuje pouze 3,407 MB.

Zkousel jsem 2 a 2 moduly samostane - memtest se po par minutach tvari OK; 3 moduly ukazuji podle ocekavani 3,148 a take zadny problem; 4. modul ale prida pouze 250MB a ukazuje zminenych 3,407 misto ocekavanych 4,192 MB - Windows XP i 64-bit se chovaji stejne. Predpokladam, ze Vista, 2k3 server ci Linux (64-bit) bude to same.

Zkousel jsem ruzne nastaveni v BIOSu, ale ani se to nehlo...posledni moznost je reset CMOS, ale ani od toho si moc neslibuji.



Chyba asi bude v desce (MSI-7025 nForce 3 250, revize:1) nebo procesoru AMD X2 3800+



Ma nekdo nejaky napad jak to rozbehat v plne sestave?

Uživatelský avatar
JVc
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 221
Registrován: ned črc 03, 2005 7:49 am
Bydliště: Adamov

Příspěvekod JVc » sob lis 05, 2005 11:24 pm

co posledni verze biosu
Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz

[img]http://boinc.mundayweb.com/one/stats.php/userID:2212/trans:off/.png[/img]

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » sob lis 05, 2005 11:32 pm

[quote="JVc"]co posledni verze biosu[/quote]Mam verzi 1.9 - od doby, kdy jsem upgradoval z 3200+ na X2 3800+, verze 1.B resi jen nejake veci s kompatabilitou USB2 (scanner i flaska mi na USB2 chodi), ale muzu zkusit - trebas tam bude jeste neco jineho.

http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=649

Uživatelský avatar
Bony
Expert
Expert
Příspěvky: 462
Registrován: sob čer 11, 2005 6:42 pm
Bydliště: Neveklov_28let
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bony » sob lis 05, 2005 11:35 pm

Mě něco podobného dělala deska....akorát jsme tam nedával 4GB, ale snažil jsem se tam nacpat dohromady 384MB (3X128) ale jak jsem zjistil později tak deska podporovala jenom 320MB, tak to z té poslední paměti vzalo jenom půlku....no a potom co jsem vyměnil desku tak to bylo OK...a jednou se mi také stalo že se 128MB tvářilo jako 64MB a bylo to tím že na tom modulu RAM bylo asi 12 čipů a to se nějak nezdálo desce (na té desce kde původně byl tak to šlapalo OK) a když jsem tam hodil modul jenom s 6 čipy tak to bylo OK...vím že popisuju už trošku historijní kousky (SDRAM) ale příčina by mohla být obdobná......možná :wink:
Moje hobby http://www.foto-tapety.cz

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » sob lis 05, 2005 11:43 pm

@ Bony - jo, o tomhle 'problemu' vim, ale obavam se, ze 1GB moduly se jako jednostranne nedelaji...

Miras
Expert
Expert
Příspěvky: 426
Registrován: čtv kvě 12, 2005 2:49 pm

Příspěvekod Miras » sob lis 05, 2005 11:46 pm

[quote="Honza"]Ma nekdo nejaky napad jak to rozbehat v plne sestave?[/quote]
Znáš to, když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo :D

Nebo ještě jedna hláška: Když selžou pokusy, podívej se do manuálu, ze kterýho bude teď citovat:
[quote="MSI"]Due to the single chip resource deployment, the system density

will only be detected up to 3+GB (not full 4GB) when each DIMM

is installed with an 1GB memory module.[/quote]

Je to stránka 2-9 nahoře...

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » ned lis 06, 2005 12:26 am

Kladivo ne, ale doslo na pean, resetovani CMOS, update BIOSu (ty mrchy tam resi vic nez napisou do changelogu) atp.

V BIOSu je ted i HW a SW memory hole reallocate ci jak se tomu nadava a postupnym nastavovanim jsem se na poterti v BIOSu vyhoupl na plnych 4,194MB.

Ted vo tom jeste presvedcit Windows...

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » ned lis 06, 2005 1:30 am

Tak myslim, ze uz je to jasne...jenom nevim, jak z toho ven.

[img]http://www.boinc.cz/storage/Honza/SysProp_XP64.PNG[/img][img]http://www.boinc.cz/storage/Honza/SysProp_XPSP2.PNG[/img]


Zpět na „Nové verze software“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti