BOINC 5.x - Optimalizace/modifikace

Nové verze klienta BOINC, BoincView a dalšího software

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Miras
Expert
Expert
Příspěvky: 426
Registrován: čtv kvě 12, 2005 2:49 pm

Příspěvek od Miras » úte úno 14, 2006 2:50 pm

@[Jilem]Karell: Koukám na tu mašinu, nejsou ty výsledky benchmarku nějaký podivný??? Nehrál sis s tím nějak? Zkus znovu pustit benchmark a napiš co to vrací. Measured floating point speed-15.26 million ops/sec to je vážně nesmysl.

Uživatelský avatar
forest
Příspěvky: 2573
Registrován: pát srp 27, 2004 12:50 pm
Bydliště: Újezd u Brna 31 let
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest » úte úno 14, 2006 3:32 pm

Miras píše:@[Jilem]Karell: Koukám na tu mašinu, nejsou ty výsledky benchmarku nějaký podivný??? Nehrál sis s tím nějak? Zkus znovu pustit benchmark a napiš co to vrací. Measured floating point speed-15.26 million ops/sec to je vážně nesmysl.
Také to může být nějaká chyby v optimalizaci, ale u x36 by to byla myslím první.
Já například mám banchmark úplně jiný než který se ukazuje na webu ale to je myslím tím optimalizovaným klientem.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.

[Jilem]Karell
Začatečník
Začatečník
Příspěvky: 85
Registrován: ned pro 18, 2005 4:58 pm

Příspěvek od [Jilem]Karell » úte úno 14, 2006 3:33 pm

Vůbec jsem si s tím nehrál, to bych si nedovolil. :D Spustil jsem benchmark, toto napsal:

14.2.2006 14:25:53||Benchmark results:
14.2.2006 14:25:53|| Number of CPUs: 1
14.2.2006 14:25:53|| 998 double precision MIPS (Whetstone) per CPU
14.2.2006 14:25:53|| 3452 integer MIPS (Dhrystone) per CPU

Nechápu proč, ale je to výrazně míň než někdy v minulosti. Tak o 1/3.

Miras
Expert
Expert
Příspěvky: 426
Registrován: čtv kvě 12, 2005 2:49 pm

Příspěvek od Miras » úte úno 14, 2006 5:12 pm

@[Jilem]Karell: Zdá se mi cosi prohnilého v počítači tvém :smile: Máš teď zhruba dvě možnosti. Buď kalibraci vypnout, nebo BOINC kompletně odinstalovat, smazat co po něm zbyde a zkusit to rozjet nanovo. Když to bude stejně haprovat, asi by bylo dobrý zkontaktovat truxe s popisem co ti to provádí a zkusit to s ním nějak pořešit.
Že sou benchmarky rozdílný od obvyklejch nic neznamená, je známý že při dvou hned po sobě následujících bězích se můžou výsledky dost lišit. Ale pro jistotu zkontroluj co se ti na systému děje, jestli nevytěžuje procák nějaká jiná úloha.

@forest: jo, rozdíly web vs benchmark sou, ale takovej rozdíl co tam má [Jilem]Karell sem ještě neviděl. Přišlo mi to docela jako extrém :smile:

[Jilem]Karell
Začatečník
Začatečník
Příspěvky: 85
Registrován: ned pro 18, 2005 4:58 pm

Příspěvek od [Jilem]Karell » úte úno 14, 2006 5:27 pm

Která z těch možností je lepší? Jak vypnu kalibraci ? Dík.

Miras
Expert
Expert
Příspěvky: 426
Registrován: čtv kvě 12, 2005 2:49 pm

Příspěvek od Miras » úte úno 14, 2006 5:41 pm

No jestli je tam nějakej bug, určitě by bylo fajn ho odhalit a opravit. A pokud tam bug není a jedná se o nějakej problém u tebe, tak tím že ho odstraníš taky jedině dobře. Čili bych asi skoro doporučil skusit to komplet přeinstalovat. Jestli se ti s tím hrát nechce, tak v instalaci boincu je soubor truxoft_prefs.xml. V něm odmaž řádek <calibrate_credit>all</calibrate_credit>, tím vypneš kalibraci.

[Jilem]Karell
Začatečník
Začatečník
Příspěvky: 85
Registrován: ned pro 18, 2005 4:58 pm

Příspěvek od [Jilem]Karell » úte úno 14, 2006 5:56 pm

Jo,ten soubor jsem našel, překopíroval jsem ho celý pryč. Zkusím dopočítat těch pár jednotek co mám, nezmění-li se něco, udělám komplet reinstalaci.

Po 30 min doplňuju, první spočítaná jednotka bez souboru truxoft_prefs.xml s kalibrací na all dopočítaná, odeslaná najednou je CPU time 3,748.00 s, CC 9,64 GC 25,01. Tststs

Tak alespoň už nemusím žít s pocitem, že počítám zadarmo... :) No jo, ale kdo mi zaplatí těch několik předcházejících jednotek...Truxi ?
:D :D :D
Naposledy upravil(a) [Jilem]Karell dne úte úno 14, 2006 6:43 pm, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
forest
Příspěvky: 2573
Registrován: pát srp 27, 2004 12:50 pm
Bydliště: Újezd u Brna 31 let
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest » úte úno 14, 2006 6:31 pm

Miras píše: @forest: jo, rozdíly web vs benchmark sou, ale takovej rozdíl co tam má [Jilem]Karell sem ještě neviděl. Přišlo mi to docela jako extrém :smile:
Jo, to souhlasím, tak malé číslo je s největší pravděpodobností nějaká chyba.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.

Uživatelský avatar
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru
Příspěvky: 544
Registrován: úte pro 06, 2005 10:25 pm

Příspěvek od gRis » úte úno 14, 2006 7:35 pm

Miras píše: Ta hláška znamená, že kdyby se kalibrace provedla, nárokoval by si za jednotku míň kreditů, než když se neprovedla.
Jak se to takhle nastavuje? Na druhem PC mi to ted bez problemu snizilo z 30 na 15 :-(

Miras
Expert
Expert
Příspěvky: 426
Registrován: čtv kvě 12, 2005 2:49 pm

Příspěvek od Miras » úte úno 14, 2006 7:48 pm

@gRis: Nikde :smile: Kdy kalibraci provést a kdy ne je určený interně. Myslím že u SETI je záporná kalibrace zakázaná úplně, u ostatních projektů je tam nějaká spodní hranice.
Nikde taky není řečeno že za každou jednotku musíš žádat 30 kreditů. Těch 30(+/-) se má žádat za takový ty normálně dlouhý jednotky. Další věc co to může rozhodit je benchmark. Při kalibraci se z něj jistým způsobem vychází, když se benchmark změní rozhodí to i kalibraci. Za pár jednotek by ses měl u normálně dlouhejch jednotek vrátit k požadování 30-ti kreditů.

Uživatelský avatar
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru
Příspěvky: 544
Registrován: úte pro 06, 2005 10:25 pm

Příspěvek od gRis » úte úno 14, 2006 8:01 pm

Miras píše:@gRis: Nikde :smile: Kdy kalibraci provést a kdy ne je určený interně. Myslím že u SETI je záporná kalibrace zakázaná úplně, u ostatních projektů je tam nějaká spodní hranice.
Nikde taky není řečeno že za každou jednotku musíš žádat 30 kreditů. Těch 30(+/-) se má žádat za takový ty normálně dlouhý jednotky. Další věc co to může rozhodit je benchmark. Při kalibraci se z něj jistým způsobem vychází, když se benchmark změní rozhodí to i kalibraci. Za pár jednotek by ses měl u normálně dlouhejch jednotek vrátit k požadování 30-ti kreditů.
No jo, jenomze kdyz pozaduju 30 normalne tak nevim proc bych to mel nechat zbytecne snizovat. U SETI neni zakazana urcite, videl jsem to na vlastni oci :-) Navic, kdyz potom znovu probehne benchmark, opet to asi zacne padat dolu, ne? Na PII se to tudiz asi nevyplati...

Miras
Expert
Expert
Příspěvky: 426
Registrován: čtv kvě 12, 2005 2:49 pm

Příspěvek od Miras » úte úno 14, 2006 8:14 pm

@gRis: Jo to musíš vědět nejlíp sám jestli se ti kalibrace vyplatí nebo ne. Není nad to si to vyzkoušet :wink:. Nech to tejden bez kalibrace, tejden s kalibrací a uvidíš.

Uživatelský avatar
Narag
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: úte led 25, 2005 8:43 am

Příspěvek od Narag » pon úno 20, 2006 9:55 am

trux píše:Na serverech zatim maji zdrojak jen pro 5.3.15, takze tezko rict, co bude v 5.4. Kazdopadne, ja jsem vetsi kontrolu CPU a moznost priradit CPU k projektum, a dalsi nove veci pridal do sve 5.3.15.tx42, ale jeste to bude par dni trvat nez ji uvolnim k testovani.
A kdy budes mit testovani hotove? Zatim jedu na 5.3.15 official, tak cekam na tveho kalibrovaneho klienta

Dik

Narag
Obrázek

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvek od Honza » pon úno 20, 2006 10:47 pm

@ Narag - vitej na foru.

Asi nikdo nechce rikat pravdu, kdyz boli.
Trux z vlastniho rozhodnuti jiz neni clenem CNT a tezko rici, jak je to dale s vyvojem BOINCu. Stravil na nem hodne casu, udelal kus profesionalni prace a zaroven touto formou propagoval CNT. S propagaci CNT skoncil (ja a dalsi take)...kvuli zasadnim neshodam v tymu s jednim z lidi, ktery si rika leader. Odesel z vlastniho rozhodnuti, jak jako ostatni, kteri odesli nebo zasadne utlumili cinnost.

Doporucuji sledovat truxovi stranky - viz jeho profil.

Uživatelský avatar
Narag
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: úte led 25, 2005 8:43 am

Příspěvek od Narag » stř úno 22, 2006 1:12 pm

Hmm, tak to mne mrzi, ze to takhle dopadlo ... na Truxovych strankach se uz se skoro mesic nic nedelo, tak jsem si rikal, ze na foru budou vedet vic, ale tohle jsem necekal :-(
Obrázek

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti