Chyba při přechodu z fáze 1 do 2 ....help pls

Fórum o projektu Climateprediction

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Pravidla fóra
Erandiel

Chyba při přechodu z fáze 1 do 2 ....help pls

Příspěvekod Erandiel » stř srp 24, 2005 7:50 pm

Pokaždé při přechodu z fáze 1 do 2 mi to zahlási: [b]Unrecoverable error for result ,,nazev tricku,, ( exit code -5 (0xfffffffb))[/b],,pak se odesle vypocet cele prvni faze a natahne se novej trick.poradte prosim

Uživatelský avatar
zod
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 207
Registrován: stř led 05, 2005 12:23 am
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zod » stř srp 24, 2005 7:53 pm

Ahoj...par minutek vydrz...za chvilku se tu objevi Honza nas specialista na CPDN a ten ti poradi. S timto problemem se tady uz par lidi setkalo.

Pro usnadneni prace sem prosim nakopiruj vypis hlasek z Boinc klienta + odkazy na tve pocitace a vysledky jednotek CPDN.
Naposledy upravil(a) zod dne stř srp 24, 2005 11:15 pm, celkem upraveno 1 x.

Návštěvník

Re: Chyba při přechodu z fáze 1 do 2 ....help pls

Příspěvekod Návštěvník » stř srp 24, 2005 10:12 pm

[quote="Erandiel"]Pokaždé při přechodu z fáze 1 do 2 mi to zahlási ve zpravach BOINC: [b]Unrecoverable error for result ,,nazev tricku,, ( exit code -5 (0xfffffffb))[/b],,pak se odesle vypocet cele prvni faze a natahne se novej trick.poradte prosim[/quote]
jinak jsem na http://climateapps2.oucs.ox.ac.uk/cpdnboinc/show_user.php?userid=90260

Uživatelský avatar
zod
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 207
Registrován: stř led 05, 2005 12:23 am
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zod » stř srp 24, 2005 11:14 pm

Tak jsem zbezne projel tve vysledky a u kazdy jednotky mas Computing error. Co jsem nasel tak jedine u jedne jednotky jsi se dostal k dokonceni 1. faze jinak to spadlo vzdycky mnohem drive. Nemas nahodou OC pocitac? Kontrolujes teploty na cpu, nb ci pametech?

BTW nechces se pridat k nasemu teamu nez byt osamocen v Bohemia Scientists?
[img]http://boinc.mundayweb.com/one/stats.php/userID:253/trans:off/.png[/img]

Uživatelský avatar
PavolR
Příspěvky: 771
Registrován: stř zář 01, 2004 9:44 pm
Bydliště: BOINC.SK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PavolR » čtv srp 25, 2005 7:49 am

To se mi take stava a hlasi tu samou chybu. Dlho jsem hledal v cem to je. Muj osobni nazor je, ze je zahlcena pamet a model CPND to jednoduse nezvladne a nahlasi chybu. Je mozne ze se mylim, ale jak pise Zod mame tu odbornika na slovo vzateho. Urcite tento problem jiz resili. Jak jsem jiz nekde psal, stava se to pravidelne kdyz muj syn hraje hry typu Unreal, UT 2004 a podobne. A nepomohlo mi ani kdyz jsem updatoval pamet z 512 na 1024. :( Dokonce jsem dokoupil dalsi dva vetraky. :)
[url=http://slavko.sk/mysteriaboinc][img]http://slavko.sk/mysteriaboinc/obr/podpis1.png[/img][/url]

[url=http://www.boinc.sk][img]http://slavko.sk/mysteriaboinc/obr/boinc_logo.sk1a.png[/img][/url]

Uživatelský avatar
forest
Příspěvky: 2573
Registrován: pát srp 27, 2004 12:50 pm
Bydliště: Újezd u Brna 31 let
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod forest » čtv srp 25, 2005 8:06 am

Myslím si že pokud PC tahle blbne, tak je počítání tohoto projektu na něm prakticky zcela k ničemu.

Pokud jak píše PavolR vyměnil paměti, zlepšil chlazení a furt to blbne, tak doporučuji přechod na jiný projekt, kde se podaří jednotky zpracovávat a budou tedy k užitku.
Naposledy upravil(a) forest dne čtv srp 25, 2005 2:32 pm, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
PavolR
Příspěvky: 771
Registrován: stř zář 01, 2004 9:44 pm
Bydliště: BOINC.SK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PavolR » čtv srp 25, 2005 8:28 am

Foreste, Foreste:

Promin, ale jak jsem psal, tento pocitac funguje perfektne. Dokonce mi dva modely vypocitalo uplne v pohode. Kdybych to bral tak pesimisticky jak pises, tak bych se uz davno musel odhlasit ze vsech projektu. A jiste na kazdem projektu se sem tam objevi nejaky ten error. Ja jsem nikde nepsal ze mi blbne PC. Myslim ze vsechny jednotky jsou k uzitku. I ty ktere nahlasi error, da se analyzovat co je pricinou toho ze tento error vznikl. Kdyby byly vsechny projekty dokonale, tak uz nemusime nic pocitat. BOINC sleduji peclive a myslim, ze vsechny projekty, ktere jsou pod nim meli problemy. A proto je nikto neodepisuje. Samozrejme, ze se to pak dela za provozu. Vid treba ted Tvuj oblibeny SETI@home. :( :( :( A pritom ti nikdo neradi, abys presel na jiny projekt, kdyz ma dost casto zavady. :? :? :?
[url=http://slavko.sk/mysteriaboinc][img]http://slavko.sk/mysteriaboinc/obr/podpis1.png[/img][/url]

[url=http://www.boinc.sk][img]http://slavko.sk/mysteriaboinc/obr/boinc_logo.sk1a.png[/img][/url]

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » čtv srp 25, 2005 11:18 am

Ahoj vespolek,

vecer uz jsem nebyl doma a vratil jsem se az rano/dopoledne...



pro CPDN je naprosto zasadni, aby masina byla maximalne stabilni. Jak uz bylo mnohokrate receno a za leta overeno - to ze na tom bezi SETI nebo jine srandy neni smerodatne.

Pri prechodu z faze do faze se kladou extremni naroky na HD a pametovy system (presouvaji se a pakuji stovky MB) a oboji musi byt OK. Tato faze je i citlivejsi na to, aby topocitac nebyl nejakym procesem vytizen.



@ Erandiel - diky za odkaz na ucet.

Predpokladam, ze to dela ta masina, kde je Win XP SP1 a kde ji to identifikuje jako AMD Athlon (zbytek jsou Semprony a jeden Duron, ktere se ale jeste nijak daleko nepropocitaly).



http://climateapps2.oucs.ox.ac.uk/cpdnboinc/show_host_detail.php?hostid=201396

Masina ma - zda se - dostatecne specifikace. Muze se jednat o zdrikavy vyskyt toho, ze na nekterych CPU od AMD (snad prave starsi Ahlony) CPDN nechodi spolehlive. Muze to byt samosebou i kombinaci pameti - napriklad pridavat pameti jine znacky nez je puvodni sada atp.

Nemas nahodou podrobnejsi info o tom procesoru? Doporucuji pouzit CPU-Z.

Predpokladam, ze je pouzivan standardni BOINC 4.45...

Erandiel

k tematu

Příspěvekod Erandiel » čtv srp 25, 2005 12:55 pm

vsem dekuji za odpovedi...v kazdem pripade mam OC kompl ktery je ale absolutne spolehlivy mam 1024MB RAM takze s pameti by problem nemel byt..no v kazdem pripade si myslim ze to nema cenu -pocitat jednotky tahle spatne, takze prechazim ze vsema strojema na Predictor@home..Jsem Ekolog a tak jsem chtel pomoct,kdyz to nejde pomuzu jinde... :D .

Erandiel

kompl

Příspěvekod Erandiel » čtv srp 25, 2005 1:04 pm

Athlon XP 1700@2800+(333)jadro Thoroughbred-B ,1024MB RAM CL2 KINGSTON 2x512 modul,HDD MAXTOR 2x160GB,MB Gigabyte VIA KT400,GPU GF4 Ti4600 -cele to komplet chladim vodou....vydrzelo me to snad vsechny zatezove testy-bezne bezi mesic vtahu bez padu,az pak delam restart....tak nevim

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » čtv srp 25, 2005 1:30 pm

Z nejvetsi pravdepodobnosti to padne prave kvuli overclockingu, protoze ta masina neni dostatecne stabilni.

Mnohokrate se to potvrdilo a potvrzuje se to stale znovu.

Napriklad forest dlouho experimentoval, nez nasel kde je jeho masina opravdu stabilni. Jsem rad, ze si dal tu praci a overil, ze je-li masina stabilni v nejake nenarocne cinnosti, neni to pro CPDN dostatecne.



Samosebou je pravdepodobnost, ze masina bude spatne zpracovavat vysledky i u jinych projektu a tim je obcas znehodnocovat...jenom se to u tech ostatnich nemusi poznat (tj. klient nespadne, ale pocita blbe dal).



Zkousel jsi nejake testy stability jako Prime test na 24-hodin?

Uživatelský avatar
forest
Příspěvky: 2573
Registrován: pát srp 27, 2004 12:50 pm
Bydliště: Újezd u Brna 31 let
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod forest » čtv srp 25, 2005 2:32 pm

[quote="PavolR"]Foreste, Foreste:
[/quote]

Já nepsal že jiné projekty nemají problém, ale o tom, že pokud někomu PC kazí všechny jednotky CPDN tak i když třeba za svoji práci dostává na CPDN Credit, projektu nijak nepomůže, spíše naopak.

Jsou PC které jednotky CPDN během těch několika set hodin prostě pokazí a je dost těžké odhalit čím přesně to je, ale většinou pokud vám PC udělá třeba 10 či 20% a až potom to krachne, tak na ostatních projektech pokazíte třeba každou třicátou jednotku, čímž budou vaše výpočty z velké části k užitku.

S ohledem na toto jsem doporučoval na konkrétním PC opustit CPDN a přejít jinam.



Další řešení je jistě snížit OC, či si opravdu pohrát se 100% stabilitou.

K tomuto se mně osvědčil test PCMark 2004, který odhalí narozdíl od Prime95 či podobných testů, zda je problém v paměti či CPU a poté většinou stačí přidat do patřičných větví FSB, Chipsetu či rovnou CPU pár desetin voltu a je po problému.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na [url=http://www.czechnationalteam.cz/][b]tuto novou adresu[/b][/url].

Erandiel

k tematu

Příspěvekod Erandiel » čtv srp 25, 2005 2:33 pm

Jo Prime test na 24-hod jsem delal a bez problemu, vzdyt rikam ze sem testoval zatezovymi testy. tzn Prime test atd. Gold memory atd... testoval jsem co se tyce stability opravdu poradne..... u jinych projektu sem nikdy problemy nemel....a aji u CPDN mi to nepada... jen pak ve zpravach objevim zpravu [b]Unrecoverable error for result ,,nazev tricku,, ( exit code -5 (0xfffffffb))[/b]. :roll:

Uživatelský avatar
DuckDaffy
Nováček
Příspěvky: 9
Registrován: pát srp 19, 2005 12:02 am
Bydliště: Brno&Valašsko
Kontaktovat uživatele:

Prime95 a testování OC počítače

Příspěvekod DuckDaffy » sob srp 27, 2005 2:56 pm

Mám taky docela velké zkušenosti s OC PC a můžu říci, že samotný test Prime95 je (skoro) nanic. Jde totiž o to, že vytěžuje převážně matematickou část CPU a vzniklé teplo potom neumožňuje ověřit stabilitu i při dalším zvýšení teploty.



Schválně, spusťte si Prime95 (Torune Test/Small FFTs) a k tomu nějaký "zahřívací" prográmek (např. z balíčku CPUBURN4.ZIP nebo CPU_burn-in.zip). Moje zkušenost je taková, že na přehnaně OC PC samotný Prime95 jede klidně 1 hodinu a více bez problémů a přitom si ještě serfuji, ale takto se to klidně za 2 minuty sekne nebo restartuje.



Pokud chcete ověřit stabilitu opravdu důkladně, tak ještě překryjte ventilátor na CPU papírem, hřejte jádro CPU na 70-80°C a testujte stabilitu. Teprve až poté můžete s klidným svědomím prohlásit, že váš PC je stabilní a vhodný na počítání CPDN. :)



Takové detaily, jako důkladný test paměti programem MemTest86+ nebo nepřekročení frekvence 37MHz na PCI sběrnici (zvláštní ale pravdivé dogma) snad nemusím zmiňovat. :wink:



Jo a ještě si dávejte velký pozor na nekvalitní zdroje!!! Divili byste se, kolik problémů mohou mít na svědomí. Je to jedna z prvních komponent, kterou vyměňuji při problémech se stabilitou, hned po otestování CPU a MEM.

Mr4k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 149
Registrován: pon srp 08, 2005 4:07 pm
Bydliště: Chomutov, Praha

Re: Prime95 a testování OC počítače

Příspěvekod Mr4k » sob srp 27, 2005 10:35 pm

[quote="DuckDaffy"]Pokud chcete ověřit stabilitu opravdu důkladně, tak ještě překryjte ventilátor na CPU papírem, hřejte jádro CPU na 70-80°C a testujte stabilitu. Teprve až poté můžete s klidným svědomím prohlásit, že váš PC je stabilní a vhodný na počítání CPDN. :)[/quote]

To je dobrej napad treba na tech novejch Athlon 64 (Venice), ktery maj kalibrovanou teplotu, nad kterou muze dojit k poskozeni a ztrate zaruky. Ta teplota muze byt v rozmezi 49-79.
[url=http://www.boincsynergy.com/images/stats/comb-3349.jpg]Statistiky[/url]

[size=67]Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64

AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium

Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2[/size]


Zpět na „Climateprediction“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti