Advanced Visualization for BOINC

Fórum o projektu Climateprediction

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Pravidla fóra
Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » pát bře 24, 2006 9:39 am

Hmm, akorat kdyz uz modely nenechavaji data na disku, tak je to trochu jina situace.



Nejdriv lidi bzuci, se jim CPDN bere hodne mista na disku, ale ted zase nekteri nadavaji, ze to nemaji cim prohlizet a vlastne ze ani nemaji co prohlizet. Trochu dilema, co...?

EDIT: Nemyslel jsem cleny CNT, ale obecne lidi pocitajici CPDN :idea:

Uživatelský avatar
fatbozz
Expert
Expert
Příspěvky: 319
Registrován: čtv říj 28, 2004 12:16 pm
Kontaktovat uživatele:

CTRL-Q + O

Příspěvekod fatbozz » pát bře 24, 2006 12:54 pm

co teda koukám co mi to počítá, tak je to čmelák :lol: ( CM3L ) tak že by na to šlo použit ADVvis3 ? Co jsem koukal tak v modu kdy se zobrazuje grafika je jakasi moznost CTRL-Q ci O, jedna pro zaznam animace, a jedna pro vyvolani animace, muzes to honzo nejak uprsnit jak to funguje ?!

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » pát bře 24, 2006 1:56 pm

Jo, Ctrl-Q funuguje na ukladani (puvodne bylo pouze Q, ale pozadali jsme o zmenu, protoze o to mohl BFU 'zavadit' pri zkoumani jak grafika funguje - aniz by si precetl navod - a jaksi pozapomenout, ze to zapnul)...Tolu take pridal ten napis "recording..."

Funguje to tak, ze to kazdy timestepu ulozi na disk do \tmp folderu dane WU. Ale bacha na to, aby jste to zase nezapomeli - jinak si pres vikend muzete klidne zaplnit disk...

Uživatelský avatar
fatbozz
Expert
Expert
Příspěvky: 319
Registrován: čtv říj 28, 2004 12:16 pm
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvekod fatbozz » pát bře 24, 2006 4:55 pm

[quote="Honza"]Tolu take pridal ten napis "recording..."

Funguje to tak, ze to kazdy timestepu ulozi na disk do \tmp folderu dane WU. Ale bacha na to, aby jste to zase nezapomeli - jinak si pres

vikend muzete klidne zaplnit disk...[/quote]


Všímnul jsem si 0,52 % = 4,8Gb slušný výkon... Ted by me ovsem zajimalo jak to vyexportovat, pokud to jde. Asi jo ale este jsem se v tom nehrabal. Ted jsem koukal, a bohuzel to neni zadny obrazkovy soubor, s koncovkou, jen prejmenovanou na cpdn..



Takze ted vyvstava otazka, jak na export... treba do avi. diky za odpovedi

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » pát bře 24, 2006 9:33 pm

Se priznam, ze v t CM jsem se timto zpusobem zatim nehrabal :oops:

(jsem asi ve 40% kolem roku 1986, takze brzy, tj od roku 1990, zacne skutecna predpoved...ted zatim jede hindcast).

Popravde jsem se takto nehrabal ani ve SnipUp modelech, ktere jsou vlastne taky CM (mam spocitano 88, resp. 73%).



Ty ulozene soubory jsou pakovane, rozpakovane maji skorem 3x tolik. Pokud si ukladas takto sady, doporucuji je presouvat do subfolderu treba po 1000 kusech. Jinak ti pri x tisicich souborech muze BOINC zhebnout...

Uživatelský avatar
fatbozz
Expert
Expert
Příspěvky: 319
Registrován: čtv říj 28, 2004 12:16 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fatbozz » pát bře 24, 2006 10:32 pm

[quote="Honza"]
Ty ulozene soubory jsou pakovane, rozpakovane maji skorem 3x tolik. Pokud si ukladas takto sady, doporucuji je presouvat do subfolderu treba po 1000 kusech. Jinak ti pri x tisicich souborech muze BOINC zhebnout...[/quote]

No co jsem koukal naposled tak tam bylo ulozenych 16k timestepu. Stejne to smazu, jelikoz to zadny graficky soubor neni. Ani nejde otevrit v zadnym obr. editoru. takze si to asi neprohlidnem jen tak. Skoda rad bych si prohlidnul animaci mojeho spocitanyho modelu :roll:

:!: EDIT : Koukam ze to nahravani asi nejde stopnout. Po opětovném CTRL+Q se soubory *.cpdn vytvářejí stále !

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » sob bře 25, 2006 9:45 am

Ne, je to CPDN format ne nejaky obrazovy, ale asi trochu aktualizovanejsi nez u starsich modelu. Zkousel jsi to nacist do ADV vis nebo CPVIew? Treba bude umet robrazit alespon 'klasicke' hodnoty ze starsich modelu.

Obrazovy format to principielne nemuze byt, pokud chces nahravat vice informaci - tedy neco jineho nez teplotu...ale i zde je otazka teplotu ceho: povrchu nebo oceanu? Obe dve jsou velmi dulezite a velmi sledovane. A nekdo zase rad kouka na mraky, nekdo na tlak, nekdo na srazky...proste to nelze resit jednim obrazkem. Proto je zvolen tento format.



Vypnuti/zapnuti nahravani souboru mi bez problemu funguje (u BBC 5.08).


Zpět na „Climateprediction“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host