Nekolik dotazu k CPDN

Fórum o projektu Climateprediction

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Pravidla fóra
Uživatelský avatar
pcman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 123
Registrován: čtv srp 17, 2006 7:57 am

Nekolik dotazu k CPDN

Příspěvekod pcman » ned zář 10, 2006 6:48 pm

Zdravim,



rozhodl jsem se pripojit k projektu CPDN a chtel bych Vas poprosit o odpoved na par

dotazu.



1) Prestoze jsem se cilene pripojil na standardni CPDN - jako URL jsem zadal climateprediction.net -

(BBC jako kratkodoby popularizacni projekt se mi nejak nezamlouva, vlastne jsem ani nepochopil,

proc delat nejaky klon CPDN, logictejsi by bylo podporit primo CPDN ne?), v grafice mam logo BBC, je to v pohode?



2) Jak casto je dobre zalohovat CPDN?



3) Vim, ze modelu je vice druhu, od jednodussich po slozite (CM).

Model, ktery se mi stahl je hadcm3trans*, coz je asi zrovna ten nejslozitejsi,

odhad je 2600 hod., je realne dopocitat to na PM 1,7 GHz?



Diky za odpoved.



pcman
[url=http://www.boincstats.com/signature/user_bam17761.png]Moje statistika[/url]

Uživatelský avatar
pcman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 123
Registrován: čtv srp 17, 2006 7:57 am

Příspěvekod pcman » ned zář 10, 2006 7:16 pm

Ja sem ale trotl, nevsiml jsem si, ze jsem v jine sekci. Prosim za prominuti :-(

Mohl by to nekdo z adminu movnout? Moc diky.
[url=http://www.boincstats.com/signature/user_bam17761.png]Moje statistika[/url]

Uživatelský avatar
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Příspěvky: 1298
Registrován: čtv pro 08, 2005 10:11 am
Bydliště: Chomutov, Praha, Moldava
Kontaktovat uživatele:

Re: Nekolik dotazu k CPDN

Příspěvekod LiborA » ned zář 10, 2006 7:40 pm

[quote="pcman"]Zdravim,



rozhodl jsem se pripojit k projektu CPDN a chtel bych Vas poprosit o odpoved na par

dotazu.



1) Prestoze jsem se cilene pripojil na standardni CPDN - jako URL jsem zadal climateprediction.net -

(BBC jako kratkodoby popularizacni projekt se mi nejak nezamlouva, vlastne jsem ani nepochopil,

proc delat nejaky klon CPDN, logictejsi by bylo podporit primo CPDN ne?), v grafice mam logo BBC, je to v pohode?



2) Jak casto je dobre zalohovat CPDN?



3) Vim, ze modelu je vice druhu, od jednodussich po slozite (CM).

Model, ktery se mi stahl je hadcm3trans*, coz je asi zrovna ten nejslozitejsi,

odhad je 2600 hod., je realne dopocitat to na PM 1,7 GHz?



Diky za odpoved.



pcman[/quote]


Ad 1 - logo ničemu nevadí a je vlasně jedno, jaké tam máš, tuším, že by asi nebylo tak těžké si tam dát třeba vlastní fotku :)



Ad2 - já jej na jednom kompu zálohuji prakticky každý den (mezitím spuštím druhý boinc), na druhém pak prakticky po každém odeslání tricklu (což vychází také řádově po dni počítání). Jaký interval zvolíš závisí na tom, kolik procesorového času CPDN věnuješ, mně jako na potvoru prakticky vždycky CPDN spadl buď v době dovolené, nebo když jsem se na zálohování dlouho vykašlal, protože se nic nestalo.



Ad3 - zase to závisí na tom, kolik toho času věnuješ CPDN, tj. jestli ho necháš počítat 24/7/365 či nikoliv - mám jeden takový komp (1,7 GHz) u kolegy, který ho ale každý večer vypíná a navíc Boinc vypíná i v průběhu dne, když dělá s GISem. Myslím, že až ten model dopočítá, tak už mu další model na komp nenasadím a dám tam raději nějaký méně náročný projekt :)
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.php/userID:6082/.png

Uživatelský avatar
pcman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 123
Registrován: čtv srp 17, 2006 7:57 am

Příspěvekod pcman » ned zář 10, 2006 8:22 pm

Ohledne te 3) na tom pocitaci to pobezi asi 15h denne a nebude se to delit

s zadnym jinym projektem.
[url=http://www.boincstats.com/signature/user_bam17761.png]Moje statistika[/url]

Uživatelský avatar
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru
Příspěvky: 1029
Registrován: pát pro 09, 2005 8:13 am

Příspěvekod Bubak » pon zář 11, 2006 7:21 am

2 pcman: ad 3) V soucasne dobe jsou uz prakticky jen Coupled modely. Coz je take ten co se ti stahnul a ted jej pocitas. pri 15h probozu bys to mel stacit driv jak za rok a pul, coz je deadline. Ovcem u CPDN se z deadline az tak nestrili, pokud to dopocitas az po ni, tak se vubec nic nedeje.

Pripravuji se i jine modely (s promenlivou delkou) ale kdy budou to vi asi jen Carl a tusi Honza. ;-)



ad 2) Ja uz tam kde mam app 5.15 na zalohovani temer kaslu. I kdyz to neni dobry napad. Min. jednou tydne by to rozhodne zalohu chtelo.
[url=http://www.boincstats.com/signature/user_335804.gif]Private (old)[/url] + [url=http://www.boincstats.com/signature/user_769641.gif]CCU[/url] stats.

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » pon zář 11, 2006 6:08 pm

ad 1) taky mi BBC neprirostl k srdci; proc se delal je jasne - BBC se v tom medialne (a snad i financne) angazuje, takze take z toho chteji neco mit (proto extra BBC web, forum...i skin BOINC).

ad 2) jednou tydne se mi zda primerene, kdyz s masinou nejsou problemy.

ad 3) realne to je.

vyzkumnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 127
Registrován: čtv črc 07, 2005 3:55 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vyzkumnik » pát zář 15, 2006 2:55 pm

chci se zeptat jak na BBC modelu zjistim v graficke verzi kolik TC/s (ci tk nejak) me to dela nikde sem to tam nenasel

a da se nejak zbavit pocitani modelu pro BBC?a pocitat normalni?

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » pát zář 15, 2006 3:17 pm

BBC aplikace ma stejne ovladani jako hlavni CPDN, takze se prepinaji pres klavesu Z - tim se zasune levy panel a objevi grafika se statistikou dole, kde bude treba 1.26 sec/TS

Zbavit se toho da treba tak, ze si proste u BBC projektu zakazes prijem nove prace, proste ten model BBC dopocitas a dal pojedes hlavni CPDN.

vyzkumnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 127
Registrován: čtv črc 07, 2005 3:55 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vyzkumnik » stř říj 04, 2006 6:22 pm

[quote="Honza"]BBC aplikace ma stejne ovladani jako hlavni CPDN, takze se prepinaji pres klavesu Z - tim se zasune levy panel a objevi grafika se statistikou dole, kde bude treba 1.26 sec/TS

Zbavit se toho da treba tak, ze si proste u BBC projektu zakazes prijem nove prace, proste ten model BBC dopocitas a dal pojedes hlavni CPDN.[/quote]

mam jese 1 dotaz kolik dela C2D tc/s me to dela asi jen 2s/TC se me zda dost malo

JardaM
Expert
Expert
Příspěvky: 465
Registrován: stř pro 07, 2005 1:58 pm
Bydliště: Praha

Příspěvekod JardaM » čtv říj 05, 2006 8:01 am

Milý výzkumníku, co chceš vyzkoumat, když neřekneš na čem jedeš.

Takže můj Northwood na 2,8 GHz dělá 3,12/TS. Když budeš mít něco lepšího, pojede to rychleji a to číslíčko bude menší.

vyzkumnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 127
Registrován: čtv črc 07, 2005 3:55 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vyzkumnik » čtv říj 05, 2006 5:20 pm

[quote="JardaM"]Milý výzkumníku, co chceš vyzkoumat, když neřekneš na čem jedeš.

Takže můj Northwood na 2,8 GHz dělá 3,12/TS. Když budeš mít něco lepšího, pojede to rychleji a to číslíčko bude menší.[/quote]

omlouvam se ma chyba tak mam C2D e6400 @3200 1GB ram ddr2 800 a bezi me to 1.85/TS kazde jadro tak nevvim jestly to neni malo

Uživatelský avatar
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru
Příspěvky: 1029
Registrován: pát pro 09, 2005 8:13 am

Příspěvekod Bubak » čtv říj 05, 2006 5:41 pm

2 vyzkumnik: Pokud ti staci udaje u neOC [url=http://climateapps2.oucs.ox.ac.uk/cpdnboinc/show_host_detail.php?hostid=484723]T6300[/url] tak me dela TS za cca. 2.1s

Tak si to zkus prepocitat.
[url=http://www.boincstats.com/signature/user_335804.gif]Private (old)[/url] + [url=http://www.boincstats.com/signature/user_769641.gif]CCU[/url] stats.

Uživatelský avatar
forest
Příspěvky: 2573
Registrován: pát srp 27, 2004 12:50 pm
Bydliště: Újezd u Brna 31 let
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod forest » pát říj 06, 2006 7:25 am

[quote="vyzkumnik"][quote="JardaM"]Milý výzkumníku, co chceš vyzkoumat, když neřekneš na čem jedeš.

Takže můj Northwood na 2,8 GHz dělá 3,12/TS. Když budeš mít něco lepšího, pojede to rychleji a to číslíčko bude menší.[/quote]

omlouvam se ma chyba tak mam C2D e6400 @3200 1GB ram ddr2 800 a bezi me to 1.85/TS kazde jadro tak nevvim jestly to neni malo[/quote]

Je to dost málo, já co jsem testoval můj E6300@2,7Ghz tak jsem měl 1,4-1,5 dle nastavení. Záleží ale i na jiných komponentech než jenom na CPU a jeho přetaktu.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na [url=http://www.czechnationalteam.cz/][b]tuto novou adresu[/b][/url].

vyzkumnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 127
Registrován: čtv črc 07, 2005 3:55 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vyzkumnik » pát říj 06, 2006 3:07 pm

[quote="forest"][quote="vyzkumnik"][quote="JardaM"]Milý výzkumníku, co chceš vyzkoumat, když neřekneš na čem jedeš.

Takže můj Northwood na 2,8 GHz dělá 3,12/TS. Když budeš mít něco lepšího, pojede to rychleji a to číslíčko bude menší.[/quote]

omlouvam se ma chyba tak mam C2D e6400 @3200 1GB ram ddr2 800 a bezi me to 1.85/TS kazde jadro tak nevvim jestly to neni malo[/quote]

Je to dost málo, já co jsem testoval můj E6300@2,7Ghz tak jsem měl 1,4-1,5 dle nastavení. Záleží ale i na jiných komponentech než jenom na CPU a jeho přetaktu.[/quote]

postuji muj komp zde http://climateapps2.oucs.ox.ac.uk/cpdnboinc/hosts_user.php?userid=94920

za 24h me to spocita na kazdem jadru cca 1.2% celkem nic moc asi zkusim prejit na e6600(ma aspon 4MB cache) ci na kensfild az bude snad to pude pak lepe

:idea:

vyzkumnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 127
Registrován: čtv črc 07, 2005 3:55 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vyzkumnik » pon říj 09, 2006 5:44 pm

tak jsem zkoumal a testoval a zjistil sem ze na CPDN nema vliv zadne pretaktovani ani richlost pameti protoze i kdyz pretaktuji CPU o 50-70% tak se pocita porad stejne porad stejneTS/s mate i nekdo stejnej zaver ci mam komp na pendrek

mam E6400,MB gigabyte DQ6,ddd2 1066 mno takovej zaklad

zajmal by me nazor Foresta a Honzy samozdrejme i ostatni se mohou pridat

dik


Zpět na „Climateprediction“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host