Prenositelnost WU na iny pocitac

Fórum o projektu Climateprediction

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Pravidla fóra
Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » čtv čer 30, 2005 12:09 pm

Tohle jednoduche reseni nema...tedy pokud jsem to dobre pochopil.

Rozumim tomu tak, ze na dvou mistech se pocita klima, pricemz pripojeni k internetu je pouze na jednom miste.



Osobne bych dopocital tu puvodni, zakazal stahovani novych WU (a tedy presel na werzi 4..45), odeslal vysledky (a tuto dopocitanou verzi pak zahodil) a dale pokracoval na te, kde se stahla nova WUs.

Uprage na 4.45 bych doporucil prave z duvodu, ze lze zakazat stahovani novych WUs. Jakmile se WU dopocte a odesle, povolil bych stahovani novych. A jakmile se nova stahne, tak zase zakazat.

Uživatelský avatar
Gimmer
Začatečník
Začatečník
Příspěvky: 55
Registrován: čtv bře 24, 2005 9:38 pm
Bydliště: Bílovice u Prostějova

Příspěvekod Gimmer » čtv čer 30, 2005 12:42 pm

Ne ono to je trochu jinak.Ona je to jedna identická jednotka a počítá se na počítači bez netu.Nosím ji domů,abych mohl odeslat trickle,ale k ní sa mi nahrála nová jednotka.

A tyto dvě identické jednotky nemohu dát dohromady tak aby mi z to vyšlo tak,abych měl skoro na tom druhém kompu tu skoro dopočítanou jednotku a plu stu novou co se mi doma stáhla.

Jednotky jsou identické akoráte jedna má o 16% méně,než tad druhá
[img]http://boinc.mundayweb.com/one/stats.php/userID:1221/.png[/img]

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » čtv čer 30, 2005 12:55 pm

Sorry, tomu nerozumim. Souslovi jako "abych mìl skoro na tom druhém kompu" mne dokonale matou. Pocitat dve indenticke jednotky je hloupost.

Ted si to predstavuji tak (uz nepisu, ze tomu rozumim :lol: ), ze je to identicky BOINC (cely adresar), ktery tahas z prace domu. Pocita se asi na obou mistech - v praci pri praci a doma dal (+odeslani tricklu).



Pro jednoduchost bych asi dopocital tu verzi, ktera ma o tech 16% vice (a tu druhou nechal jako zalohu).

Uživatelský avatar
Gimmer
Začatečník
Začatečník
Příspěvky: 55
Registrován: čtv bře 24, 2005 9:38 pm
Bydliště: Bílovice u Prostějova

Příspěvekod Gimmer » čtv čer 30, 2005 1:01 pm

Nu ni promiň asi se špatně vyjadřuji.

Nepočítám dvě identické jednotky.Jenom tahám celej adresář Boinc domů,abych poslal trickle.

Doma se mi natahnula nová jednotka a já ji nemůžu dostat na ten druhý počítač.

Zkoušel jsem to všelijak,ale nepodařilo se mi.Jedná se mi jak dostat tu novou jednotku na druhý počítač

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » čtv čer 30, 2005 1:28 pm

Preci pri prekopirovani celeho BOINCu se prenasi i ucet, zapojeni do vsech projektu a take vsechny WUs (dopocitane, rozpocitane a cekajici ve fronte). Fakt nechapu...mozna jiny pochopi a pomuze lepe....

Uživatelský avatar
Gimmer
Začatečník
Začatečník
Příspěvky: 55
Registrován: čtv bře 24, 2005 9:38 pm
Bydliště: Bílovice u Prostějova

Příspěvekod Gimmer » čtv čer 30, 2005 1:38 pm

Jo fajne všechno vím.Na tom druhém kompu byl adresář boinc,kde byla clima spočítána z 82%,zkopíroval jse si jí a donesl domů,abych odesla trickle.Při aktualizaci se mi natahnula nová jednotka.Mezitím na druhém kompu se clima spočítala na nějakých 98%.

A já nemohu dostat tu novou jednotku na ten druhý komp.

Moch bych zase vrátit ten starý adresář,ale přišel bych o 16% co se mi mez tím spočítaly

reALTom
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 227
Registrován: pát srp 27, 2004 1:40 pm
Bydliště: Praha 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod reALTom » čtv čer 30, 2005 1:44 pm

A kde je vlastne ten problem? Na jednom kompu mas ted jednotku na 98%, na druhym 0% a 82%. Az se 82 % dopocita, odesles a bude se pocitat ta nulova - deadline je myslim dostacujici. Pokud mas jeste boinc 4.19 tak si nezapomen pri odesilani tricklu nastavovat v preferencich treba podminku 100 GB volnych na disku, aby se ti zase nenatahla dalsi.

Uživatelský avatar
Gimmer
Začatečník
Začatečník
Příspěvky: 55
Registrován: čtv bře 24, 2005 9:38 pm
Bydliště: Bílovice u Prostějova

Příspěvekod Gimmer » čtv čer 30, 2005 1:49 pm

reaL:

ona je to jedna jednotka jenže dvakráte

zkopíroval jsem ji při 82%,abych ji mohl aktualizovat

Uživatelský avatar
Gimmer
Začatečník
Začatečník
Příspěvky: 55
Registrován: čtv bře 24, 2005 9:38 pm
Bydliště: Bílovice u Prostějova

Příspěvekod Gimmer » čtv čer 30, 2005 2:02 pm

No doufám,že mě někdo pochopí.

Jinak jedinné řešení mě napadá,že dopočítám a odešlu,počkám jestli mi pošlou novou jednotku.Pokud jo tak tu co mi poslali nedávno vyhodím

reALTom
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 227
Registrován: pát srp 27, 2004 1:40 pm
Bydliště: Praha 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod reALTom » čtv čer 30, 2005 3:23 pm

Za chvíli z toho bude nová hra "od" Járy Cimrmana. Takže poslední pokus to pochopit: Jel si na nejakym pocitaci jednotku, mela 82% a zkopiroval si ji na jiny komp pro odeslani tricklu. Tam se aktualizovala, ale natahla se ti k ni jeste jedna. Mezitim na prvnim pocitaci ma 98%. Reseni (jak bych to udelal ja): nechal bych ji na tom prvnim pc dopocitat zbyly 2% - odeslal (v profilu na webu clima se pojistil proti stazeni dalsi). Pak bych a) vymazal z toho dalsiho adresare boinc jednotku, ktera se uz na prvnim pc dopocitala - to znamena vymazat soubory jednotky + editovat *.xml soubory a vymazat spravny radky, jde to, ale clovek nesmi smazat neco navic :-))



nebo za b) prejit na vyssi verzi boinc 4.45 a tam jdou jednotky zrusit



Ja osobne prenasim na 4.45 proteina a neni problem



EDIT: nevim proc jsem napsal 4.25, samozrejme to mela byt verze 4.45
Naposledy upravil(a) reALTom dne čtv čer 30, 2005 10:42 pm, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Djerry
Nováček
Příspěvky: 6
Registrován: čtv čer 02, 2005 10:35 pm
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Djerry » čtv čer 30, 2005 6:10 pm

Heh, tak pokud jsem to pochopil spravne ja, tak tam kde mu chybej 2% nema internet. takze asi nejlepsi bude smazat doma boinc, protoze tam mas pouze tech 82% a jednu novou. Prinest tu skoro hotoou a dopocitat na kompu s netem, protoze predpokladam, ze mas nekde zalohu, kdyby se to vsechno podelalo.

Tak doufam ze nejsem uplne vedle :shock:
[img]http://www.boincsynergy.com/images/stats/comb-1672.jpg[/img]

Uživatelský avatar
Gimmer
Začatečník
Začatečník
Příspěvky: 55
Registrován: čtv bře 24, 2005 9:38 pm
Bydliště: Bílovice u Prostějova

Příspěvekod Gimmer » čtv čer 30, 2005 9:38 pm

real:

jo pochopil jsi to velmi dobře!!

Díky moc za radu.

Teď už záleží jen na mě.

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » pát črc 01, 2005 8:38 am

@ Gimmer, Djerry - kolegove, musite mit stejneho avatara? Je sice krasny, ale ono se to nejak plete. Gimmer by mohl pouzivat trebas toho s tranpsarentnim pozadim, ktereho jsem mu poslal :idea:

Uživatelský avatar
Djerry
Nováček
Příspěvky: 6
Registrován: čtv čer 02, 2005 10:35 pm
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Djerry » pát črc 01, 2005 10:10 am

>>Honza - jj uz jsem se ho na to take ptal. jde o to ze jej oba dva pouzivame mnohem delsi dobu nez jsme na boincu. jeto proste nahoda. ale vzhledem k memu poctu prispevku bych to nevidel jako tak velky problem. snad.



EDIT: ale kdyz se na to zadivas, tak oba dva mrkame v jinej cas :shock:



a jeste bych se rad zeptal ohledne prenosu projektu, je nejaky projekt, ktery by se chvilku pocital a byl prenositelny treba na disketach? mam v praci pocitac ktery bezi neustale, ale je bez netu a bez palidla. takze jedine disketa. a jeho vykonu je mi trosicku lito
[img]http://www.boincsynergy.com/images/stats/comb-1672.jpg[/img]

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » pát črc 01, 2005 10:30 am

ad. avatar: jak jsem psal - jde to odlisit napriklad tim, ze jeden bude mit tu potvurku na transparentnim pozadi. Nebo trochu odsliny odstin. Hmmm, mozna az jeden z vas dostane banan, tak to bude lepe odlisitelne.

ad. edit: mrkate stejne :lol:



ad. prenositelnost: po disketach nic moc. Velmi pohodlne a pritom docela lacino to lze resit flashdiskem. Na 64MB se da dneska krome CPDN zapakovat cely BOINC i pri vice projektech. Vim, ze vice kolegu to tak resi a k plne spokojenosti. Sam jsem prodal 64, 256 a 512MB flashky a poridil 1GB takze pohoda. S tim uz muzu tahat i CPDN dve jednotky naraz :wink:


Zpět na „Climateprediction“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host