omezování výkonu

Odpovědi na nejčastější otázky a návody jak na BOINC a jeho projekty.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
qwertz
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: čtv črc 21, 2011 9:26 am

omezování výkonu

Příspěvek od qwertz » čtv črc 21, 2011 9:42 am

Při omezování výkonu např. na 70% mi výkon procesoru skáče mezi 40 a 100%. Nemá toto nějaký negativní vliv na procesor?

Uživatelský avatar
fatbozz
Expert
Expert
Příspěvky: 319
Registrován: čtv říj 28, 2004 12:16 pm
Kontaktovat uživatele:

Re: omezování výkonu

Příspěvek od fatbozz » čtv črc 21, 2011 9:32 pm

ne

Musacek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 152
Registrován: stř bře 02, 2005 11:06 am

Re: omezování výkonu

Příspěvek od Musacek » čtv kvě 31, 2012 3:31 pm

Da se nějak omezit využívání GPU? Teda, aby to nejelo na 100% ale třeba na 50% ?

Uživatelský avatar
Fran
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 163
Registrován: sob zář 09, 2006 6:29 pm
Bydliště: Děčín

Re: omezování výkonu

Příspěvek od Fran » pát čer 01, 2012 12:19 am

Podle mě ne, zatím jsem nikde neviděl, že by to šlo nastavit. Ale možná záleží na tom, proč to chceš omezit. Např. se dá nastavit, aby se výpočet zastavil, pokud běží určitá aplikace.

Uživatelský avatar
shafa
 
Příspěvky: 487
Registrován: čtv črc 07, 2005 3:12 pm

Re: omezování výkonu

Příspěvek od shafa » sob čer 02, 2012 4:51 pm

To nejde, ale da krome vyhrazenych aplikaci pohrat i s casovanim a behu GPU do urciteho vytizeni CPU, neni to ale takova trivka a hned hotovo...
Napr. na notasu mam zapnuto pocitani GPU az po 6 sekundach bez dotyku klaves a mysi, pri nekterych aplikacich GPU nebezi vubec, atd., atd....

If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...

Uživatelský avatar
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Příspěvky: 1298
Registrován: čtv pro 08, 2005 10:11 am
Bydliště: Chomutov, Praha, Moldava
Kontaktovat uživatele:

Re: omezování výkonu

Příspěvek od LiborA » čtv črc 26, 2012 8:50 pm

nastavit to nejde, ale pokud nechceš,aby jela GPU naplno, tak zvol Einsteina. Jejich aplikace není moc dobře napsaná a potřebuje pro svůj provoz prakticky jedno vyhrazené jádro CPU. Pokud jej nevyhradíš (tj. nastavit užívat max. 75% CPU u 4 jádrové mašiny, 50%pro dvoujádrovou mašinu atd.), tak GPU jede jen na "půl plynu" konkrétně moje ATI Fire Pro 3D V4800 jede na 20-40%

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host