Windows Vista (Longhorn )

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Pravidla fóra
sarha1
Nováček
Příspěvky: 32
Registrován: úte kvě 30, 2006 11:24 am

Příspěvekod sarha1 » stř srp 22, 2007 4:12 pm

Mě ano a ani si nevzpomínám, že by se někde na fórech probíraly dlouhodobé problémy s touto kombinací.

Uživatelský avatar
® Radim ... ®
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 189
Registrován: pát úno 18, 2005 1:10 pm
Bydliště: Někde uprostřed Evropy "sš 49°12' - vd 16°34' "
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ® Radim ... ® » pon pro 17, 2007 4:38 pm

Potrebuji radu ohledne emailoveho klientu jestli by to nekdo vedel. Jde mi o to, ze bych potreboval program na kontakty , ktery by dokazal jako MS outlook synchronizovat kontakty s mobilem (pocket PC) . ten email soft co je ve wistach to neovlada , nebo jsem neprisel na to jak to nastavit. Nebo jestli nevite o nejake dobre alternative programu na synchronizaci kontaktu.

Diky

_________________

A vo tom to je :idea:



Zde se nachazi prubezne vysledky mych vypoctu na [i][b]AMD X2 3600+ EE[/b][/i] :

[url=http://climateapps2.oucs.ox.ac.uk/cpdnboinc/results.php?hostid=544503][b][color=red]Climateprediction.netB[/color][/b][/url]

[url=http://setiathome.berkeley.edu/results.php?hostid=3967217][b][color=red]Seti@home[/color][/b][/url]
[url=http://www.boincsynergy.com/images/stats/comb-1823.jpg]® Ráďova statistika ®[/url]

[url=http://www.boincstats.com/signature/user_18966_project0.gif]Seti@home[/url]

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » pon pro 17, 2007 7:51 pm

M$ ActiveSync už pod Vistu není, že? V práci mám asi 6 PDAèek - naštìstí všechno stanice Win XP a Exchange Server.



Pod Vistu je Windows Mobile Device Center. Pokud tomu správnì rozumím, mìl by umìt co ActiveSync plus pár vìcí kolem (obrázky, nastavování PDA èi Mobilu).

http://www.microsoft.com/windowsmobile/devicecenter.mspx
[url=http://www.boinc.cz/img/BOINC_Projects_table.png]BOINC Project specifications and hardware requirements[/url]

vyzkumnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 127
Registrován: čtv črc 07, 2005 3:55 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vyzkumnik » čtv pro 27, 2007 9:58 pm

[quote="dejvidek"][quote="FordPrefect"]Jen pripominam novou vlastnost w.wista, a tou je namatkova kontrola pravosti.[/quote]
Já v tom také nevidím problém, kdo má systém legální, tak ho tohle vůbec netrápí a kdo ho nemá legální, nechť má problémy. Kdo není ochoten za systém zaplatit, komu se zdá drahý, kdo na něj nemá a tak podobně, nechť si vybere bezplatnou alternativu, od toho tady přece jsou.

dejv[/quote]

nic proti legalnosti ale abych si koupil syst za 10k a pak na me byl provaden betatest to se me zda docela nefer,jinak kdyz je ta vista tak pomala a nejak porad nefunguje.Ty by sis koupil auto s nedodelkama a pak chodil k prodejci ze tomu autu chyby treba zrcatko tak by ti ho dal,pak by si prisel ze to auto nema kola tak by ti je dal atd dokud by to auto nebylo cele,to se me teda moc nezamlouva kdyz vista bude prodavana kom-letne hotova dolazena tak si ji samozdrejme koupim jinak ji budu pouzivat zatim nebudu me stacej legalni XP

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » pát pro 28, 2007 9:01 am

Ono se dneska zapomina, ze prvni XPcka (bez SP) nebylo take nic moc. Pak SP1, pote SP2 - a uz to jako system bylo mnohem lepsi. Jenze na SP2 zase nechodilo spousty aplikaci, takze se muselo cekat na updaty aplikaci. Posledni M$ updatovy festival by to mel udelat pouzitelnejsi...
[url=http://www.boinc.cz/img/BOINC_Projects_table.png]BOINC Project specifications and hardware requirements[/url]

Uživatelský avatar
dejvidek
Administrator
Administrator
Příspěvky: 2254
Registrován: pát srp 27, 2004 12:24 pm
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows Vista (Longhorn )

Příspěvekod dejvidek » úte dub 29, 2008 9:48 pm

Jen taková perlička. Instaloval sem SP1 na notebooku ASUS s procesorem Celeron na 1.8GHz, 512MB RAM, 80GB disk - doba instalace cca 2,5 hodiny :D

Na HPéčku, 3GB RAM, 250GB disk, Turion TL-60 (2x2GHz) to trvalo cca hodinu. Na obou PC Home Premium verze. :D

Jak dlouho se mi doma instaloval SP3 na XPéčka netuším, páč sem to pustil o odešel pryč.

dejv

Uživatelský avatar
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru
Příspěvky: 1029
Registrován: pát pro 09, 2005 8:13 am

Re: Windows Vista (Longhorn )

Příspěvekod Bubak » stř dub 30, 2008 2:43 pm

2 dejv: Cos to hlastne instaloval? [url=http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=b0c7136d-5ebb-413b-89c9-cb3d06d12674&DisplayLang=en]Tohle[/url]?

Ty mas anglicky Visty, nebo jsi rval anglickej SP1 na Cesky Visty? A co vysledek?
[url=http://www.boincstats.com/signature/user_335804.gif]Private (old)[/url] + [url=http://www.boincstats.com/signature/user_769641.gif]CCU[/url] stats.

Uživatelský avatar
dejvidek
Administrator
Administrator
Příspěvky: 2254
Registrován: pát srp 27, 2004 12:24 pm
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows Vista (Longhorn )

Příspěvekod dejvidek » stř dub 30, 2008 3:09 pm

Ve všech třech případech se jednalo o CZ verze Vist,resp. XPéček takže jsem instaloval CZ verze Service Packů. Na odkaz nekouknu píšu z mobilu. Dejv. EDIT: Tak na tom odkazu je jen pětijazyčná verze,nikoliv CZ. CZ verze je venku už docela dlouho.

Uživatelský avatar
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru
Příspěvky: 1029
Registrován: pát pro 09, 2005 8:13 am

Re: Windows Vista (Longhorn )

Příspěvekod Bubak » stř dub 30, 2008 3:36 pm

2 dejv: tak az nebudes na founu, tak sem zkus hodit link na tu CZ verzi.....



Edit: Aha, ted jsem se podival na jediny Visty co tu mam a on se ten SP stahuje jen pres Widli update... No nazdar. Nejakej redist balik nemaj? Jeste ze tu visty mam jen v jednom kousku. :-D



Edit2: Tak jsem nasel redist verzi pro [url=http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=cs&FamilyID=f559842a-9c9b-4579-b64a-09146a0ba746]32bit[/url] i [url=http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=cs&FamilyID=86d267bd-dfcd-47cf-aa76-dc0626dcdf10]64bit[/url]
[url=http://www.boincstats.com/signature/user_335804.gif]Private (old)[/url] + [url=http://www.boincstats.com/signature/user_769641.gif]CCU[/url] stats.

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Re: Windows Vista (Longhorn )

Příspěvekod Honza » stř dub 30, 2008 6:12 pm

Včera jsem zkusmo instaloval také SP1 do Visty. Vtipně x64 verzi, která má asi 900 mega. Evidentně to zdržoval disk - na i-RAM bych počítal tak 5, maximálně 10 minut - podle srovnání SP2 na XP, kde se to na Raptoru vleklo několikanásobně pomaleji, pokud si dobře pamatuji.



SP3 na XP je v pohodě, to jsem dělal předevčírem. Žádný hodiny instalování a stačí jeden restart.



Jo, když kolegyně v práci instalovala "ty akutualizace", tak jí ve vlaku po 3 hodinách došly baterky :Honza_doh

Zatím rekord instalování SP1 od Visty je 6 a 1/4 hodiny.



Radši než Vistu budu asi lidem na stanice časem dávat Windows 2008. Nebo že by rovnou Windows Seven?
[url=http://www.boinc.cz/img/BOINC_Projects_table.png]BOINC Project specifications and hardware requirements[/url]

Uživatelský avatar
dejvidek
Administrator
Administrator
Příspěvky: 2254
Registrován: pát srp 27, 2004 12:24 pm
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows Vista (Longhorn )

Příspěvekod dejvidek » stř dub 30, 2008 8:05 pm

2Bubak: Jak SP1 tak SP3 sem instaloval přes instalačku, nikoliv přes Windows Update, protože třeba na Vistách to nabízejí přes WU postupně a na noteboocích co sem to dělal, tak né a né SP1 nabídnout. Přes WU to má jen cca 60MB.

dejv

Uživatelský avatar
Necroman
Expert
Expert
Příspěvky: 496
Registrován: pon led 17, 2005 2:43 pm
Bydliště: Louny
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows Vista (Longhorn )

Příspěvekod Necroman » ned kvě 04, 2008 10:37 pm

[quote="dejvidek"]2Bubak: Jak SP1 tak SP3 sem instaloval přes instalačku, nikoliv přes Windows Update, protože třeba na Vistách to nabízejí přes WU postupně a na noteboocích co sem to dělal, tak né a né SP1 nabídnout. Přes WU to má jen cca 60MB.

dejv[/quote]
Ono zalezi, na co to clovek instaluje, pokud je to cista RTM verze bez vsech updatu, tak to stahne jen tech celych 300+ MB, pokud ma clovek vistu aktualne zazaplatovanou, tka to stahuje opravdu jen tech par desitek MB.



Takova perlicka, nevim, jak vam, ale u vsech verzi XP, co mam doma, vsechny se SP2 zatim, mi to po pristupu na Microsoft Update stranku vpravo nahore stale nabizi v tom helpu "Uz mate nainstalovany SP[b]2[/b] pro Win XP? Prectete si, jake novinky prinasi." Pusobi to na me az komicky.

Uživatelský avatar
dejvidek
Administrator
Administrator
Příspěvky: 2254
Registrován: pát srp 27, 2004 12:24 pm
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows Vista (Longhorn )

Příspěvekod dejvidek » ned kvě 04, 2008 10:54 pm

SP3 není dosud záměrně nabízeno přes Windows Update. Tak proto se tam objevují nesmysly :D

dejv


Zpět na „Ostatní diskuse mimo mísu“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host