Procesory_1

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Pravidla fóra
Mr4k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 149
Registrován: pon srp 08, 2005 4:07 pm
Bydliště: Chomutov, Praha

Příspěvekod Mr4k » sob úno 17, 2007 3:55 pm

no puvodne home meli snad podporu jen jednojadra, ale pak se to predelalo na socket, takze dvoujadro by to melo byt taky, takze overit, zda je nahran co nejnovejsi bios a jestli je ve spravci zarizeni nainstalovan ovladac pro viceprocesorovy cpu
[url=http://www.boincsynergy.com/images/stats/comb-3349.jpg]Statistiky[/url]

[size=67]Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64

AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium

Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2[/size]

rossi001
Nováček
Příspěvky: 9
Registrován: sob úno 17, 2007 4:39 pm

Příspěvekod rossi001 » sob úno 17, 2007 4:44 pm

ahoj chci se zeptat i když mám xp Pro, poběží Boinc manager na Vistách, a taky jak lidi co jsou tady v projektu mají silné procesory, do programu jsem se zapojil min týden a zajímalo by mě jak asi půjdu dopředu s Athlonem 64 3000+ s.754 přetaktovaným na 2409Mhz? :)

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » sob úno 17, 2007 5:49 pm

Ahoj,



Loni jsem zkousel BOINC na Vista 64-bit a v pohode bezel. V posledni dobe se v BOINC doladuji procedury instalace BOINCu pod Vistou. Rekl bych ze Vista a BOINC v beznem provozu neni problem.



I 3 roky stary AMDcko je na ruzne projekty dobre, ale zalezi take na dostupne pameti. Doporucuji cihnout na [url=http://www.boinc.cz/forum/viewtopic.php?p=36103#36103]tabulku narocnosti[/url]...
[url=http://www.boinc.cz/img/BOINC_Projects_table.png]BOINC Project specifications and hardware requirements[/url]

Uživatelský avatar
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Příspěvky: 1298
Registrován: čtv pro 08, 2005 10:11 am
Bydliště: Chomutov, Praha, Moldava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LiborA » sob úno 17, 2007 5:57 pm

[quote="rossi001"]ahoj chci se zeptat i když mám xp Pro, poběží Boinc manager na Vistách, a taky jak lidi co jsou tady v projektu mají silné procesory, do programu jsem se zapojil min týden a zajímalo by mě jak asi půjdu dopředu s Athlonem 64 3000+ s.754 přetaktovaným na 2409Mhz? :)[/quote]

Já jedu se stejným procesorem ale 2800+ (čili o 200Mhz pomalejším) a netaktuji ho. Podle toho jaký projekt pojedeš se bude odvíjet Tvůj "postup dopředu", některé jsou kreditově zajímavější než jiné.
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.php/userID:6082/.png

Uživatelský avatar
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Příspěvky: 985
Registrován: stř led 18, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha 20 let
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod azor666 » sob úno 17, 2007 6:05 pm

@rossi001: Ahoj a vítej na fóru.

Boinc podle všech správ na Vistách běží bez problému. Někde je tady samostatný vlákno o VW. Kdyžtak sem doplním link.

Rozložení procesorů v BOINC bude imho podobné jako je rozložení procesorů obecně. Možná v BOINC bude trochu víc power user-ů se silnými OC stroji. Ale třeba já mám jenom jednoho mobilního celera 1.4GHz :)



No A64 je poměrně slušný stroj. Mohl by sypat cca 500+ kreditů za den (velmi hrubý odhad) . Na první stovku v PC ve světě to nebude. Tam je problém se dostat s přetaktovaným dvou-jádrem C2D (TOP místa okupují více procesorové pracovní stanice a servery. Na první 100 v jednotlivcích by to stačilo mít těch procesorů pár set :)

Dobrý obrázek si uděláš třeba podle [url=http://www.boincstats.com/stats/boinc_host_stats.php?pr=bo&userid=&st=0&or=16]BoincStats[/url] nebo [url=http://www.boincsynergy.com/stats]boincSybnergy[/url]



Ono i s tím notebookem se dá v týmových statistikách lézt docela pěkně nahoru když ho člověk nechá žrát elektriku rok non-stop :)



@mistral. Zběžným zagooglení se mi zdá že ta deska DualCore podporovat musí. Nezlepší je se podívat přímo na "cpu suport list" od výrobce kde je napsáno co a od jakého biosu podporuje. S widlo licencí je to na 95% tak, že DualCore podporují XP se SP2 automaticky i ve verzi home.

Task manager Zobrazuje jenom jedno jádro? Detekuje Bios správný název cpu.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.

[url=http://wiki.boinc.cz/index.php]CZ BOINC WIKI[/url]

rossi001
Nováček
Příspěvky: 9
Registrován: sob úno 17, 2007 4:39 pm

Příspěvekod rossi001 » sob úno 17, 2007 7:47 pm

jo diky moc za informace tak nekdy nashle

Mistral
Začatečník
Začatečník
Příspěvky: 54
Registrován: pon bře 20, 2006 9:42 am

Příspěvekod Mistral » sob úno 17, 2007 8:54 pm

No, je to zapykaný. Jak BIOS, tak Widle procesor rozpoznaj spravne. Jenze W odmitaj spustit druhy jadro. Mam dojem, ze si k nemu nenainstalovali ovladdace, bo procesor ve spravcich zarizeni vubec nevidim a je tam jen standardni pc.



Resi se to na naslednych lincich, ale neco se mi nepodarilo a neco je na me moc slozity. Este neco zkusim ale vidim to na reinstal widli.



http://forums.amd.com/index.php?showtopic=73727

http://forums.amd.com/index.php?showtopic=92022

http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=101539.0

http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=1544
The Boinc Noob :) Je mi jedno, za jaký tým. Počítám.

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » ned úno 18, 2007 10:49 am

Neni trouble v tom, ze byly Windows puvodne instalovany na sigle-core CPU a zvolili signle-procesor ovladac?

Pri upgradu CPU na dual-core je treba mit ovladace Pocitace na Multiprocesor...pise mi to tam APCI Multiprocesor PC.

Alespon tak nejak si to pamatuji, kdyz jsem pred cca 3 lety upgradoval na AMD X2 - krome upgradu BIOSu je treba to rict Windows.



(nikde ted single core masinu po ruce nemam, tak to nemuzu porovnat).
[url=http://www.boinc.cz/img/BOINC_Projects_table.png]BOINC Project specifications and hardware requirements[/url]

Mistral
Začatečník
Začatečník
Příspěvky: 54
Registrován: pon bře 20, 2006 9:42 am

Příspěvekod Mistral » ned úno 18, 2007 11:52 am

No, tak jse¨m po nekolika neuspesnych pokusech preinstaloval widle. A mam dve jadra. :o) Bozuhell to odneslo par jednotek. Snad me u rosety nezabijou.
The Boinc Noob :) Je mi jedno, za jaký tým. Počítám.

vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Příspěvky: 954
Registrován: čtv čer 16, 2005 11:00 am
Bydliště: Praha Zbraslav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vejpuste » ned úno 18, 2007 2:18 pm

2 Mistral : Taky jsem to kdysi resil preinstalaci. Z nezpracovanych jednotek se nestrili, projekty s tim pocitaji.

Libor
[url=http://web.czu.cz/~vejpuste/statistiky.htm]Moje statistiky[/url]

Mistral
Začatečník
Začatečník
Příspěvky: 54
Registrován: pon bře 20, 2006 9:42 am

Příspěvekod Mistral » pon úno 19, 2007 10:41 am

Tak nevim, Celer 2,4 Mhz mi v práci počítá jednu WU u rosety 7,5 hod, a X2 3800+ mi ji dělá za 8 hod (jednu, jedno jádro). Tedy pokud tomu dobře rozumím? Nebo to vždycky pošle na kom jednotku tak, aby drvala +- 8 hod?
The Boinc Noob :) Je mi jedno, za jaký tým. Počítám.

Uživatelský avatar
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Příspěvky: 985
Registrován: stř led 18, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha 20 let
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod azor666 » pon úno 19, 2007 10:49 am

U rosetty se da primo nastavit jak dlouh jednotky ma posilat. Skus treba benchmark v sekci einstein. Tam jsou referencni masiy a srovnavani.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.

[url=http://wiki.boinc.cz/index.php]CZ BOINC WIKI[/url]

Mistral
Začatečník
Začatečník
Příspěvky: 54
Registrován: pon bře 20, 2006 9:42 am

Příspěvekod Mistral » pon úno 19, 2007 11:09 am

Myslele jsem si to :) Dikes. Nebudu se zabývat benchmarky, je mi v principu jedno, kolik kreditu mi to sype, hlavne ze to k necemu bude. Jen me napadlo, jeslti tam neni nejaka zrada. 8)
The Boinc Noob :) Je mi jedno, za jaký tým. Počítám.

Uživatelský avatar
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Příspěvky: 985
Registrován: stř led 18, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha 20 let
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod azor666 » pon úno 19, 2007 12:53 pm

Nebo stačí supDva diskyerPI to je afaik a 30 sec. Nejde o mi "chlubení na fórech já mám 4Emarku 5aPůl bodu kdo je víc lol"

Třeba při špatně nasazeném chladiči vkládá cpu prázdné cykly. Normálně to nejde moc poznat. Ale na testu se to projevý.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.

[url=http://wiki.boinc.cz/index.php]CZ BOINC WIKI[/url]

Mistral
Začatečník
Začatečník
Příspěvky: 54
Registrován: pon bře 20, 2006 9:42 am

Příspěvekod Mistral » pon úno 19, 2007 12:58 pm

S tím nemám problém. Větrník točí +- 800 otáček a procík má +-30 °C. I kdyby to ukazovalo blbě o 10 °C, je to pořád v normě, athlon má maxim 60, pokud se nepletu. Navíc mám verzi EE.
The Boinc Noob :) Je mi jedno, za jaký tým. Počítám.


Zpět na „Ostatní diskuse mimo mísu“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti