Procesory_1

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Pravidla fóra
Uživatelský avatar
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Příspěvky: 985
Registrován: stř led 18, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha 20 let
Kontaktovat uživatele:

Procesory_1

Příspěvekod azor666 » sob říj 21, 2006 3:56 pm

pokračování [url=http://www.boinc.cz/forum/posting.php?mode=editpost&p=32972]treeadu[/url]
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.

[url=http://wiki.boinc.cz/index.php]CZ BOINC WIKI[/url]

Conan.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 183
Registrován: čtv úno 17, 2005 3:02 am

Příspěvekod Conan. » ned říj 22, 2006 6:56 pm

Poridil jsem si Core Duo 1,73 Ghz T 2250. Cpu se vetsinou montuje do ntbuku. Je to dovoz z Usa :-)

Zatim jedu na 2600 mhz. Tipuju,ze ten 1 ghz extra ziskam. Vysel me na necely 4kk i s postou.



Jinak muj cil je mit quadcore taktly aspon na 3 ghz . Myslim,ze to neni tak nerealny. :lol:

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » ned říj 22, 2006 7:00 pm

[quote="Conan."]Jinak muj cil je mit quadcore taktly aspon na 3 ghz . Myslim,ze to neni tak nerealny. :lol:[/quote]Muzu klidne zkusit - myslim, ze s QX6700 nebude problem zmenit nasobic a z tech standardnich 2.66 se na ty 3 giga dostat, i kdyz na tom mam jenom Arctic Cooling Freezera.

Uživatelský avatar
Pav Lucistnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 144
Registrován: ned črc 16, 2006 1:02 pm
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pav Lucistnik » ned říj 22, 2006 8:15 pm

Muzes me osvetlit jaky je rozdil mezi analogovym a digitalnim teplotnim cidlem v procesoru?

Conan.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 183
Registrován: čtv úno 17, 2005 3:02 am

Příspěvekod Conan. » ned říj 22, 2006 8:17 pm

Honza a kde jsi sehnal ten cpu ?

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » ned říj 22, 2006 10:24 pm

Analogove cidlo beru jako klasicky bi-metal, jako se hazel k AMDckam, pripadne jeste v dobach starsich AMD na Socket. Nevyhoda je jasna - potrebuje to podporu BIOSu, zmena teploty, resp. vysledek mereni, se projevi se spozdenim atp.

Thermal monitor u Core 2 Duo jiz nepotrebuje podporu BIOSu nebo SW (pro nej je neviditelny), je obsazen primo v procaku a pripadne si sam ridi nasobic FSB a snizuje napeti (tedy nejen vzkladani prazdnych cyklu). Pry se v pripade katastrofickeho selhani chlazeni sam vypne, ale to jsem nezkousel - na drasticke testy nejsem.



@ Conan - no, Intel takove vyrabi; brzy budou k mani v kramech. Alew je to Extreme in every way - takze nejen vykon vypocetni a ve spotrebe, ale i v cene.

Core Duo ma velmi priznivou spotrebu...kdysi jsem o nem uvazoval do ticheho pocitace :wink:

Conan.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 183
Registrován: čtv úno 17, 2005 3:02 am

Příspěvekod Conan. » pon říj 23, 2006 3:04 am

Honza: diky za popis. Ale asi jsem to spatne pochopil. Pises o tom,ze na nem mas jen Arctic Cooling Freeze. Tak jsem myslel,ze ten cpu mas? Potom nechapu proc pises muzu to zkusit?

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » pon říj 23, 2006 9:53 am

Ano, procesor provozuji a muzu na nem leccos zkouset - te mi na nem bezi 64-bita, takze muzu mimochodem zkouset kompatabilitu 64-bit BOINC a pripadne nejakou 64-bit aplikaci.

Je to testovaci kousek, je na nej jeste informacni embargo stejne, jako kdyz jsem pred prazdninama testoval Core 2 Duo ve verzi E6600 Conroe a X6700 Extreme. Akorat neni muj - je to jenom zapujcka od Intelu :wink:



Nemuzu tedy davat link na patricnou masinu, diskutovat vysledky benchmarku, overclockovatelnost, teploty apod., dokud embargo trva.

Pred prazdninama jsem v dobe embarga pouze konstatoval, ze Core 2 Duo je velmi povedeny CPU. Myslim, ze se tento nazor potvrdil a zaroven plati, ze k nemu konkurence zatim nema co rict.

Conan.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 183
Registrován: čtv úno 17, 2005 3:02 am

Příspěvekod Conan. » pon říj 23, 2006 2:51 pm

By me zajimalo, kde se da zapujcit takovy cpu :-)

Spis jak se stat testerem Intelu.

Uživatelský avatar
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Příspěvky: 1266
Registrován: stř pro 15, 2004 12:02 pm
Bydliště: Zlate Mesto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FordPrefect » pon říj 23, 2006 2:54 pm

[quote="Conan."]By me zajimalo, kde se da zapujcit takovy cpu :-)

Spis jak se stat testerem Intelu.[/quote]


To je velmi snadne. Vem si kulovnici a bez do sidla Intelu :lol:

Conan.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 183
Registrován: čtv úno 17, 2005 3:02 am

Příspěvekod Conan. » pon říj 23, 2006 2:56 pm

Dejme tomu,ze za pul roku skonci embargo. Co se deje s takovymi cpu potom ? Musis je vratit pripadne odkoupis od Intelu za stejnou cenu jak v obchode nebo snad levnejsi?

Uživatelský avatar
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Příspěvky: 1266
Registrován: stř pro 15, 2004 12:02 pm
Bydliště: Zlate Mesto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FordPrefect » pon říj 23, 2006 3:41 pm

[quote="Conan."]Dejme tomu,ze za pul roku skonci embargo. Co se deje s takovymi cpu potom ? Musis je vratit pripadne odkoupis od Intelu za stejnou cenu jak v obchode nebo snad levnejsi?[/quote]

Bohuzel takovy procak musis bud vratit, nebo predat jinemu testerovi :wink:

Honza
 
Příspěvky: 4322
Registrován: úte lis 30, 2004 10:50 am

Příspěvekod Honza » pon říj 23, 2006 3:47 pm

@ Ford - v sidle Intelu toho mit moc nebudou...bylo by treba jit do vyvojovych stredisek. Takze by se ti mozna ted podarilo ve fabrice v Oregonu ziskat vzorek 45 nm procesoru :wink:

@ Conan - Informacni embargo konci zpravidla oficialnim uvedenim produktu na trh, coz je v pripade zminovaneho CPU pristi mesic (nevim, jestli je znamo presne datum uvedeni, takze jej zatim nebudu upresnovat).

Zadne zelezo (nebo spise kremit) mi po testech nezustava, vsechno musim pekne vratit. Stejne tak to plati i s jinym HW - napada me momentalne nVidia G80, na kterou je take jeste informacni embargo a par kousku jiz recenzenti maji.

Ingeneering sample jsou neprodejne vzorky, testeri je vraceji zpet. Navic se od finalniho produktu mohou lisit, muze se jednat o jinou revizi, ktera ma i trochu jine parametry/vlastnosti. To je i pripad tohoto vzorku - detaily zatim nemohu diskutovat.



Trochu jinou pozici mohou mit vyrobci zakladnich desek, kteri vzorky maji zpravidla drive nez recenzenti, ale to uz by bylo OT.

Conan.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 183
Registrován: čtv úno 17, 2005 3:02 am

Příspěvekod Conan. » pon říj 23, 2006 4:53 pm

Jak mi potom vysvetlis ty nabidky na Ebay.com s Es samply?

Ze by je Intel potom prodaval? Nebo je nejaci testeri nevrati a snazi se zpenezit?

Uživatelský avatar
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Příspěvky: 985
Registrován: stř led 18, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha 20 let
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod azor666 » pon říj 23, 2006 4:58 pm

Trochu OT vyštrachal jsem [url=http://einstein.phys.uwm.edu/show_host_detail.php?hostid=770074]link[/url] na jedno Quad core na EAH
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.

[url=http://wiki.boinc.cz/index.php]CZ BOINC WIKI[/url]


Zpět na „Ostatní diskuse mimo mísu“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů